Издателство ПРОСВЕТА – СОФИЯ АД

София, ул. Земеделска 2

www.prosveta.bg

Брой преглеждания на фирмата: 7141

"Просвета - София" АД е най-голямото издателство за учебници, учебни помагала и методическа литература в България. Вече седем десетилетия то е и най-авторитетното в образователното книгоиздаване. През тези години в него са се трудили повече от 1600 души. В момента в издателството работят около 140 души, включително представителите му във ... Виж повече
УСЛУГИ > ПЕЧАТАНЕ > Издателство ПРОСВЕТА – СОФИЯ АД

Описание

„Просвета - София” АД е най-голямото издателство за учебници, учебни помагала и методическа литература в България. Вече седем десетилетиято е и най-авторитетното в образователното книгоиздаване.

През тези години в него са се трудили повече от 1600 души. В момента в издателството работят около 140 души, включително представителите му във всички областни градове в страната.

За 70 години издателството е публикувало произведения на 50 000 автори и художници - водещи имена в българската наука, изкуство и образование.

„Просвета” има в библиографията си около 17 000 заглавия - учебници, помагала, методическа литература, книги за наука и изкуство. 78 са тематичните поредици сред тях.

Общият тираж на произведените от „Просвета” заглавия надхвърля 2 милиарда екземпляра
През 2014 г. на всеки 7 секунди един учебни

Прочети повече