Културен център Двореца, Балчик

Балчик, Довереца

www.dvoreca.com

Брой преглеждания на фирмата: 6063

"Двореца" е държавен културен институт създаден от Министерския съвет на Република България по предложение на министъра на културата. Предмет на неговата дейност е опазване на паметниците на културата, тяхното съхранение и развитие. Основните цели и задачи на института са възстановяване и обогатяване на културно-историческите обекти и природното богатство, създаване и ... Виж повече
ТУРИЗЪМ > КУЛТУРЕН ТУРИЗЪМ > Културен център Двореца, Балчик

Описание

 “Двореца” е държавен културен институт създаден от Министерския съвет на Република България по предложение на министъра на културата. Предмет на неговата дейност е  опазване на паметниците на културата, тяхното съхранение и развитие. Основните цели и задачи на института са възстановяване и обогатяване на културно-историческите обекти и природното богатство, създаване и разпространение на културни ценности, развитие на културния и познавателен туризъм и популяризиране на културно-историческото наследство.

В “Двореца” –  Балчик съществуват традиции за културни изяви. Обстановката предлага възможности за провеждане значими национални и международни фестивали, конкурси на млади таланти,  изложби, пленери на художници и скулптори, реализация на малки театрални форми, заснемане  на филми и клипове и др.

Привличането на хората на културата и изкуството и предоставянето на условия за творчество

Прочети повече