Столична община - Район Кремиковци

София, кв. Ботунец, ул. Челопешко шосе 267

www.kremikovci.org

Брой преглеждания на фирмата: 4188

РАЙОН "КРЕМИКОВЦИ" е един от 24-те района на град София и съществува като административно звено в системата на Столична община от 1978 г. Разположен е в Североизточна част на Столицата, в подножието на Стара планина и заема площ от 272,5 кв.км. Включва 10 населени места: кварталите - Враждебна, Челопечене, Ботунец, ...Виж повече
ДРУГИ > АДМИНИСТРАЦИИ > Столична община - Район Кремиковци

Описание

РАЙОН „КРЕМИКОВЦИ" е един от 24-те района на град София и съществува като административно звено в системата на Столична община от 1978 г. Разположен е в Североизточна част на Столицата, в подножието на Стара планина и заема площ от 272,5 кв.км. Включва 10 населени места: кварталите – Враждебна, Челопечене, Ботунец, Кремиковци и Сеславци; селата – Горни Богров, Долни Богров, Яна и Желява; град – Бухово. През неговата територия минават реките Лесновска и Искър.

Населението на района според данни от преброяването през 2011 г. е 23 641 души. Жителите са заети предимно в леката промишленост, търговията, земеделието.
Структурата на образователната система на територията на район „Кремиковци" е оптимално организирана.
Има седем общински детски градини, от които пет са Обединени детски заведения, две Целодневни детски градини, филиал към една от тях и седмична детска ясла.
Общинските училища са седе

Прочети повече