ЗЕНДОКАН ДОДЖО - Айкидо клуб, София

София, ул. Св. Пимен Зогравски 4

www.zendokandojo.com

Брой преглеждания на фирмата: 3107

ЗЕНДОКАН е школа по Айкидо с дъгогодишна история. Основана е от сенсей Добромир Друмев през 1987г. като секция по Айкидо клуб "Будо" при СУ "Св.Климент Охридски", която през 1992г. прераства в клуб "Айки". Впоследствие той преминава към "ЦСКА-бойни спортове", а през 1998г. получава като признание от Шихан Фумио Тойода името ... Виж повече
ХОБИ > СПОРТНИ КЛУБОВЕ > ЗЕНДОКАН ДОДЖО - Айкидо клуб, София

Описание

ЗЕНДОКАН е школа по Айкидо с дъгогодишна история.

Основана е от сенсей Добромир Друмев през 1987г. като секция по Айкидо клуб “Будо” при СУ ”Св.Климент Охридски”, която през 1992г. прераства в клуб “Айки”. Впоследствие той преминава към “ЦСКА-бойни спортове”, а през 1998г. получава като признание от Шихан Фумио Тойода името “Зендокан”, което точно отразява неговата насоченост и дейност.

В Зендокан трениращият се учи да възпитава и обединява тяло и ум, да възвърне детската си искренност ,но вече защитена чрез възпитаваното в школата чувство за адекватна реакция. Заниманията протичат в духа на игра, но с необходимия контрол над себе си в екстремални ситуации, при различни и неочаквани атаки. Обучаемият осъзнава, че майсторството му зависи не само от неговата упорита практика на основните техники, но и до голяма степен от способността му да действа в хармония, съобразно непрекъснато променящата се реалност.

Прочети повече