СВЕРЯВАНЕ ЗА НЕ РАБОТЕЩИТЕ ВРЪЗКИ В САЙТА ВИ

При сверяването на връзките в сайта Ви, в случай че попаднете на неработещи (тези, които водят до нефигурираща страница), препоръчително е да ги премахнете.Това ще подобри продуктивността на сайта Ви, съдържанието му и със сигурност ще повиши рейтинга му. Проверка може да извършите чрез сайта www.brokenlinkcheck.com и да проверите до 3 000 страници безплатно. Sky Prime - sky-prime.com

НЕОБХОДИМА ЛИ Е ПРОВЕРКАТА ЗА МИНАЛОТО НА ЕДИН УЕБ САЙТ ?

Ако евентуално се захванете да оптимизирате уеб сайт, който не е направен от Вас и не знаете много за развитието му до този момент, желателно е да разучите неговата история. Необходимо да прегледате за неподходящи ключови думи или фрази, както и за изходящи линкове, водещи към страници на платформата или други сайтове. Допуска се, че някой преди Вас има вероятност да е провел редица действия, които да Ви попречат в процеса на оптимизирането. Например, ако е прилаган враждебен или неподходящ линк билдинг. Може да се възползвате от платформите, като www.Ahrefs.com или www.OpenSiteExplorer.com на MOZ (Moz са едни от най-големите развиващи се SEО фирми на пазара, разработващи полезни средства за анализ). Чрез Google Search Console имате възможността да прегледате сайта за грешки. При проверката ако се натъкнете на страници на които Ви излиза "404 Not Found", това означава, че причината за липсващата информация е подмяната на платформа или други сериозни промени в миналото на уеб сайта. Sky Prime - sky-prime.com

КАКВО ДРУГО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ЕДИН УЕБ САЙТ ?

Да вземем за пример въвеждането на името на организацията Ви в Google и преди сайта Ви се покажат страници с отрицателни коментари за Вас. Това със сигурност ще навреди на фирмата Ви, като понижи посещенията на уеб сайта, Вашите клиенти и продажби. При такива обстоятелства е важно да имате изготвен план за контрол на репутацията в интернет и да работите по него, понеже потребителите повече се интересуват от мненията за Вас в интернет, а не от Вашите реклами. Sky Prime - sky-prime.com

КАКВО Е ХУБАВО ДА ЗНАЕМ, КОГАТО СЪЗДАВАМЕ НОВИ СТРАНИЦИ В УЕБ САЙТА НИ ?

От Sky Prime Ви съветваме, когато създавате Вашия уеб сайт да не използвате типичните послания за страниците в него, като например "В процес на обработка", а на тях да поставите логото на фирмата, телефон, e-mail и информация за дейността Ви. Необходимо е колкото се може по-бързо да се сдобиете с домейн и хостинг, дори да нямате в наличност текст и дизайн. В такъв случай е препоръчително да създадете във Вашата платформа една страница, в която да поставите достатъчно информация, състояща се от ключови думи и фрази, които да дават представа за бъдещия Ви сайт и да са свързани пряко с дейността Ви. Възрастта е приоритетна за един уеб сайт - домейн, активиран по-отдавна, е по-престижен за Google. По този начин ще си осигурите бъдещи клиенти, още преди сайтът Ви да бъде напълно завършен.

ПОЛЕЗНИ ФАКТИ ЗА ПРЕНАСОЧВАНЕТО НА ЕДИН УЕБ САЙТ КЪМ ДРУГ

Проблемите с пренасочването на един уеб сайт към друг са често срещани и твърде много платформи страдат от това. За това, ние от Sky Prime , сме на разположение за всякакъв вид консултации. Важно е да знаете, че при пренасочването на стария Ви уеб сайт към нов, трябва да го правите за всяка една страница индивидуално с 301 redirect, а не да адресирате всички страници към фронтпейджа на новия. Понеже така рейтингът в Google на старите Ви страници няма да се загуби, а ще се придобие от новите. Но при употребата на 301 redirect е невъзможно да се достави в пълна форма рейтингът, а само 80%-90% от него, но въпреки всичко, това е най-добрият резултат, който може да получите. А и по този начин, клиентите Ви, които желаят да достигнат дадена страница, която са разглеждали и преди или към която води самата връзка, ще бъдат пренасочени към новото ѝ съдържание. В обратния случай потребителите ще бъдат прехвърляни към главната страница на платформата, а оттам ще бъдат по-затруднени в достигнато на мястото в уеб сайта, което искат да посетят.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ПРИ ПРОМЯНА НА ДИЗАЙНА ИЛИ CMS СИСТЕМАТА ?

При смяна на CMS системата, много често ще Ви се налага да прилагате 301 redirect за пренасочването от всяка стара към всяка нова страница. Имайте предвид, че при изменение в дизайна на сайта, е вероятно да загубите позициите си до този момент в Google. Това е възможно, ако в него са употребени файлове с по-голям размер или изображения, грешки в HTML или CSS кода, лоша структура, както и много други причини. Ние от Sky Prime препоръчваме, за установяване на евентуални проблеми с новия дизайн да го тествате само на една директория, а не върху всичките. Ако усвои промяната Google успешно и всичко изглежда наред, може да приложите и останалата част от дизайна в сайта.

ВАЖНА ЛИ Е СКОРОСТТА ЗА УЕБ САЙТА НИ ?

От потребителска гледна точка, скоростта на зареждане на един уеб сайт е винаги от значение. Хостинг фирмите, на чиито сървъри се намира сайтът, трябва да Ви предоставят възможност за неговото бързо зареждане. Ние от Sky Prime Ви съветваме, ако Вашата хостинг фирма не предлага постоянна връзка и максимална скорост на зареждане, незабавно да я смените. Чрез Google Search Console може да Видите данните за времето в милисекунди, в които зарежда дадена страница във Вашата платформа. Трябва да знаете, че е по-вероятно хостинг фирмата Ви да не е основната причина за бавното зареждане на уеб сайта Ви, а употребата на тежка CMS система. Това означава, че ще трябва да се сдобиете с Ваш личен сървър, а в най-лошия случай - да смените цялата CMS система.

МОЖЕМ ЛИ ДА ПОЛЗВАМЕ ЕДИН IP АДРЕС ЗА НЯКОЛКО САЙТА ?

Възможно е да ползвате един IP адрес за няколко платформи, но само, когато не употребявате DoFollow линкове между тях. Принципът е същият и при уеб сайтовете, които не са притежавани от Вас, но ползват еднакъв C-BLOCK. Ако при постоянната употреба на една хостинг фирма, която притежава IP адреси в конкретен интервал като aaa.bbb.CCC.ddd, това означава, че повечето платформи към този хост разполагат с аналогичен "ccc" блок в своя IP aдрес. Съгласно извършените анализи и техните резултати, за по-добро оптимизиране на сайта Ви, е желателно той да не е част от тази практика. Ние от Sky Prime Ви препоръчваме да използвате индивидуален IP адрес за всеки уеб сайт, който притежавате.