КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ВИДЕАТА, КОИТО КАЧВАМЕ В YOUTUBE ?

От Sky Prime желаем да уточним, че видео материалите, които качвате в YouTube, е препоръчително да бъдат поставяни само в един YouTube канал, а не в няколко отделни. Което от своя страна означава, че ако имате повече от един служител, който публикува видеа, е необходимо да се използва един и същи профил за целта.

КАК ДА ПРИВЛЕЧЕМ ПОВЕЧЕ АБОНАТИ ЗА YOUTUBE КАНАЛА НИ ?

От Sky Prime препоръчваме добавянето на бутон в уеб сайта Ви, който да предоставя удобната възможност на посетителите му да се абонират за YouTube канала Ви. По този начин те ще получават известия в YouTube профилите си, когато качвате ново видео и така верoятността да се увеличат гледанията му е много по-голяма. За още по-добри резултати съветваме да поставите върху клиповете си етикети или съобщения, които да мотивират потребителите Ви да се абонират за YouTubе канала. Броят на абонатите е от голямо значение за рейтинга на видеата и YouTube канала Ви.

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА ОПИСАНИЯТА НА ВИДЕАТА В УЕБ САЙТА НИ

Важно е да знаете, че за meta description на страниците с виедата, YouTube използва първите 150 символа от описанието им. Поради тази причина от Sky Prime Ви препоръчваме да се фокусирате конкретно върху тази част от текста на страниците и да добавите в нея ключовите думи, които използвате.

ПОСТАВЯНЕ НА ЛИНК КЪМ УЕБ САЙТА ВИ В ОПИСАНИЕТО НА ВСЯКО ВИДЕО В YOUTUBE

От Sky Prime държим да отбележим, че това да поставяте линкове към уеб сайта Ви в описанието на видеата в YouTube не спомага за покачването на рейтинга му. Така обаче потребителите ще могат да посетят сайта Ви или определена страница в него, към която желаете да бъдат пренасочвани. Това ще увеличи трафика към платформата и възможността да се сдобиете с повече реални клиенти. Сложете линка в самото началото на описанието (първия ред), защото YouTube автоматично скрива останала част от текста, която се визуализира, само когато се натисне върху бутона "показване на още". Важно е да не забравяте, че всички поставени линкове в YouTube са обозначени като NoFollow, както и тези, които водят към други видеа.

ТАГОВЕТЕ ЗА ВСЯКО ВИДЕО В YOUTUBE КАНАЛА ВИ

От Sky Prime препоръчваме за по - качествено SEO оптимизиране да добавяте на самите си видеа в YouTube най-малко четири или пет тага с ключови думи, които да са свързани със съдържанието на клиповете Ви. По този начин ще създадете връзка между Вашите видеа и други, които имат същите етикети (тагове). Така, когато потребителите гледат подобни клипове със същата тематика като Вашите, видеата Ви ще им се показват в suggestion секцията. Това ще Ви предостави възможността да повишите трафика си на посещения от потребители, гледащи видеата на конкуренцията Ви. Също желаем да добавим, че YouTube преобразува етикетите в т.нар. meta keywords на страницата, на която e публикуванo видеото Ви. Но както вече споменахме в по-старите си статии, Google не ги взима под внимание.

НЕОБХОДИМО ЛИ Е ДА ДОБАВЯМЕ СУБТИТРИ КЪМ ВИДЕАТА В YOUTUBE КАНАЛА ВИ ?

Вграждането на субтитри в дадено видео не е задължително, но от Sky Prime го препоръчваме, понеже те са един от факторите отговарящи за рейтинга Ви в YouTube, въпреки че все още не са от значение за SERP. YouTube не e за подценяване, като втората най-използвана търсачка от потребители по цял свят.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВИДЕАТА В YOUTUBE КАНАЛА ВИ

От Sky Prime желаем да Ви споделим, че върху видеото в YouTube трябва да поставите текст, който да мотивира зрителите да предприемат определени действия, като например да Ви последват във Facebook или да посетят уеб сайта Ви. YouTube също така дава възможност да се постави и water mark (воден знак) върху самото видео, който да бъде с линк, сочещ към канала Ви.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СУБТИТРИТЕ НА ВИДЕАТА, КОИТО КАЧВАТЕ В YOUTUBE КАНАЛА СИ

Хубаво е да знаете, че YouTube има опцията да превежда субтитрите автоматично до над 70 езика. Това дава възможността на потребителите по цял свят да разберат съдържанието на видеата Ви. От Sky Prime Ви съветваме да не вграждате предварително субтитрите във файла, а да го направите като качите отделен txt файл, защото в противен случaй няма да окажат влияние на рейтинга Ви в YouTube.